Ventoy Forums
【Solved】Issue: ventoy-1.0.66, Boot Conf Replace Plugin, SystemRescue 9.01 64Bit - Printable Version

+- Ventoy Forums (https://forums.ventoy.net)
+-- Forum: Ventoy Plugin (https://forums.ventoy.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Ventoy Plugin Forum (https://forums.ventoy.net/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Thread: 【Solved】Issue: ventoy-1.0.66, Boot Conf Replace Plugin, SystemRescue 9.01 64Bit (/showthread.php?tid=1967)



【Solved】Issue: ventoy-1.0.66, Boot Conf Replace Plugin, SystemRescue 9.01 64Bit - JuppFlassbeck - 02-13-2022

(https://sourceforge.net/projects/systemrescuecd/files/sysresccd-x86/9.01/systemrescue-9.01-amd64.iso/download)

I've been using SystemRescue since version 8. To make it work, I had to provide additional parameters to the boot-command -
for the 32 bit-version it is img_label=VolumeName and img_loop=path_to_iso
and
for the 64 bit version only the img_loop parameter.
I've done this with the Boot Conf Replace Plugin and a modified grubsrcd.cfg and sysresccd_sys.cfg file.

This worked until the version 9.01 of SystemRescue. With 9.01 it only works with the 32 bit-version, but not with the 64 bit-version, that ends the bootprocess with an error-message that it can not find the init-files.

If I start the 64 bit-version and then press Tab, I can see that the additional parameter is been provided, but it does not work. When I select in ventoy the compatible mode by pressing Ctrl-i, then start the 64 bit-version and hit Tab, I see the original boot-command without the img_loop parameter, if I then provide the img_loop-parameter manually it starts without error, so I presume that it is an error in the plugin. I now switched back to version 9.00 for the 64 bit-version and that is working again


RE: Issue: ventoy-1.0.66, Boot Conf Replace Plugin, SystemRescue 9.01 64Bit - longpanda - 02-13-2022

1. For SystemRescue since version 8 64bit, if you don't add img_loop param by boot conf replace plugin and don't edit the param manually, can it boot ok from Ventoy?

2. With 9.01 64bit, if you don't add img_loop param by boot conf replace plugin and don't edit the param manually, can it boot ok from Ventoy?


RE: Issue: ventoy-1.0.66, Boot Conf Replace Plugin, SystemRescue 9.01 64Bit - JuppFlassbeck - 02-13-2022

(02-13-2022, 12:35 PM)longpanda Wrote: 1. For SystemRescue since version 8 64bit, if you don't add img_loop param by boot conf replace plugin and don't edit the param manually, can it boot ok from Ventoy?

No, it can't

Quote:2. With 9.01 64bit, if you don't add img_loop param by boot conf replace plugin and don't edit the param manually, can it boot ok from Ventoy?

No, also not. The iso resides not in the root but in a folder like /ISO/tools/sysresc.

(02-13-2022, 12:35 PM)longpanda Wrote: 1. For SystemRescue since version 8 64bit, if you don't add img_loop param by boot conf replace plugin and don't edit the param manually, can it boot ok from Ventoy?

2. With 9.01 64bit, if you don't add img_loop param by boot conf replace plugin and don't edit the param manually, can it boot ok from Ventoy?

Furthermore - I made a stick from SystemRescue 9.01-64 without ventoy, that worked.
I made a simple ventoy installation without ventoy.json and without plugins and simply copied the SystemRescue 9.01-64 iso to the ventoy-partition and this will not start without additional iso_loop= parameter.


RE: Issue: ventoy-1.0.66, Boot Conf Replace Plugin, SystemRescue 9.01 64Bit - longpanda - 02-14-2022

I have fixed it.
Just use this CI release to test:
https://github.com/ventoy/Ventoy/actions/runs/1839331456
https://www.ventoy.net/en/doc_github_ci.html

You don't need to add parameters by boot conf replace plugin and also don't edit the parameter manually.
Just copy the SystemRescue iso file to the ventoy-partition and boot. (without ventoy.json and without plugins)

I have tested with the following ISO files in VM, all boot fine. (See the attachment photo)


RE: Issue: ventoy-1.0.66, Boot Conf Replace Plugin, SystemRescue 9.01 64Bit - JuppFlassbeck - 02-14-2022

(02-14-2022, 06:40 AM)longpanda Wrote: I have fixed it.
Just use this CI release to test:
https://github.com/ventoy/Ventoy/actions/runs/1839331456
https://www.ventoy.net/en/doc_github_ci.html

You don't need to add parameters by boot conf replace plugin and also don't edit the parameter manually.
Just copy the SystemRescue iso file to the ventoy-partition and boot. (without ventoy.json and without plugins)

I have tested with the following ISO files in VM, all boot fine. (See the attachment photo)

Yes - works! Even if the isos reside somewhere deep within the folder-structure.
Thank you very much!


RE: 【Solved】Issue: ventoy-1.0.66, Boot Conf Replace Plugin, SystemRescue 9.01 64Bit - longpanda - 02-14-2022

Latest 1.0.67 released with the fix.